Uitstel van betaling (gespreid betalen)

Rechtsgebied: Algemene rechtspraktijk

Bart Appels Bart Appels


De meeste bedrijven gaan akkoord met een gespreide betaling, als die tenminste wordt nageleefd. Dan heeft zo'n bedrijf er geen omkijken meer aan en zijn er geen incasso kosten. Feit is, dat de meeste bedrijven dit niet zelf voorstellen, terwijl een betalingsregeling ook vaak niet wordt verzocht door de debiteur. Daarom deze voorbeeld brief.
Betreft factuurnummer: .....

Geachte heer, mevrouw,

Bovengenoemde factuur kan ik helaas niet ineens betalen. Door een aantal omstandigheden heb ik meerdere schuldeisers en ik kan de openstaande bedragen onmogelijk ineens betalen. Ik zoek toch een uitweg om te voorkomen dat ik uiteindelijk de schuldsanering moet aanvragen. In dat geval zal uw factuur mogelijk nooit meer betaald worden.

Daarom verzoek ik u akkoord te gaan met een betaling in 10 maandelijkse termijnen. Als u akkoord bent, zal ik de eerste termijn betalen op .

Graag zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,Rechtswinkel.nl adviseert u om een deskundige jurist te raadplegen alvorens van dit document gebruik te maken. Op het gebruik van dit document zijn de gebruiksvoorwaarden en disclaimer van Stichting Rechtswinkel.nl van toepassing. Door gebruik te maken van dit document verklaart u deze te hebben gelezen en met de toepassing hiervan akkoord te zijn. Zonder inhoudelijke kennis van uw persoonlijke situatie kan ook de auteur niet instaan en is ook de auteur niet aansprakelijk voor de juridische volledigheid, deugdelijkheid en kwaliteit van dit document.

Mede-auteurs

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm