Inertia Selling

Rechtsgebied: Overig

Monique Ferwerda Monique Ferwerda


Ofwel toezendings- ongevraagde toezending van goederen op een huisadres van een consument; hoe hier mee om te gaan?

U ontvangt bijvoorbeeld een set onderbroeken voor heren en kunt zich niet herinneren deze te hebben besteld. De aanbieder van dit "cadeautje"stelt dat er een koopovereenkomst zal ontstaan na een bepaalde tijd zonder een reactie uwerzijds. Wat te doen?

In de wet is bepaald ( artikel 7:7BW) dat u deze zaken mag houden als u redelijkerwijs mocht menen dat de aanbieder ervan u probeert te bewegen tot aankoop, ongeacht wat nog meer aan u verteld is over deze aanbieding.

Het "cadeautje" mag ook op kosten van de toezender wordt teruggezonden, betaling van de zending en/of terugzending daarvan mag nooit worden gevorderd.

U mag echter niet gebruik maken van de logo's van de aanbieder door deze bijvoorbeeld bij wijze van grap op het terugzendingspakket te plakken, want dat is in strijd met het auteurs en merkenrecht!

Uiteraard geldt het bovenstaande niet als u, of een huisgenoot akkoord is/bent gegaan met toezending, of het pakketje is aan een onderneming verstuurd.

Een verboden handelspraktijk is voorts:
- na het aanvaarden van een aanbod een bestelling plaatsen waarna zonder waarschuwing vervolgzendingen komen en

- Directe betaling, terugzending of bewaring vorderen van producten die u zijn geleverd waar u echter niet om heeft gevraagg.

Rechtswinkel.nl adviseert u om een deskundige jurist te raadplegen alvorens van dit document gebruik te maken. Op het gebruik van dit document zijn de gebruiksvoorwaarden en disclaimer van Stichting Rechtswinkel.nl van toepassing. Door gebruik te maken van dit document verklaart u deze te hebben gelezen en met de toepassing hiervan akkoord te zijn. Zonder inhoudelijke kennis van uw persoonlijke situatie kan ook de auteur niet instaan en is ook de auteur niet aansprakelijk voor de juridische volledigheid, deugdelijkheid en kwaliteit van dit document.

Mede-auteurs

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm