weigeren aanbetaling meer dan 50 %

Rechtsgebied: Consumentenrecht Algemeen

Robert Martens Robert Martens


Deze brief kunt u gebruiken als u iets als particulier heeft gekocht en de verkoper meer dan 50 % aanbetaling vraagt.

Afzender
[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[E-mail]

Aan
[Naam]
[Adres]
[Postcode en plaats]

Betreft: Aanbetaling
[Woonplaats, datum]

Geachte heer/mevrouw,

Op [datum aankoop] kocht ik bij u een [product]. Het betreft een [merknaam en type].

In de algemene voorwaarden die u hanteert, staat een bepaling dat ik 100% moet aanbetalen. Dit is in strijd met de wet. In de algemene voorwaarden mag maximaal een aanbetalingspercentage staan van 50%. De voorwaarde zoals u deze hebt opgesteld, is daarom een onredelijke voorwaarde. Met deze brief laat ik u weten dat ik deze voorwaarde vernietig. U kunt mij niet meer houden aan die voorwaarde. Ik betaal pas bij levering van het product.

Ik verzoek u vriendelijk binnen twee weken schriftelijk te reageren op mijn brief.

Met vriendelijke groet,

Rechtswinkel.nl adviseert u om een deskundige jurist te raadplegen alvorens van dit document gebruik te maken. Op het gebruik van dit document zijn de gebruiksvoorwaarden en disclaimer van Stichting Rechtswinkel.nl van toepassing. Door gebruik te maken van dit document verklaart u deze te hebben gelezen en met de toepassing hiervan akkoord te zijn. Zonder inhoudelijke kennis van uw persoonlijke situatie kan ook de auteur niet instaan en is ook de auteur niet aansprakelijk voor de juridische volledigheid, deugdelijkheid en kwaliteit van dit document.

Mede-auteurs

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm