Gebruikershandleiding Rechtswinkel.nl

Welkom op Rechtswinkel.nl, de website voor snel antwoord op al uw juridische vragen. Op deze pagina geven wij u een uitleg over de mogelijkheden en functionaliteiten van Rechtswinkel.nl

Menubalk 

Stel uw vraag

Via deze pagina kunt u direct uw juridische vraag stellen.

Hier ziet u een veld waarin u uw vraag kunt stellen. Doe dit zo duidelijk en compleet mogelijk.  Vervolgens vult u uw e-mailadres in en kiest u een wachtwoord. Deze registratie is nodig om uw vraag te kunnen bevestigen. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u een e-mail te sturen wanneer uw vraag is beantwoord. Bij ´Kies onderwerp´ geeft u aan binnen welk rechtsgebied uw vraag valt. Indien u dit niet weet, kunt u kiezen voor de optie ´Overig/weet ik niet’. Om de vraag te kunnen stellen dient u nu akkoord te gaan met de disclaimer en de gebruiksvoorwaarden en op ‘Vraag stellen’ te klikken.

U krijgt vervolgens een e-mail waarin u wordt verzocht om via de link in de e-mail uw vraag te bevestigen. Zodra u dit doet, wordt uw vraag gepubliceerd op Rechtswinkel.nl en krijgen de aangesloten juristen hier een melding van. Uw vraag zal zo snel mogelijk worden beantwoord.

Let op! Het is niet toegestaan om namen, bedrijfsnamen of andere gegevens te vermelden waarmee een vraag te herleiden is tot een persoon of bedrijf. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld bedrijf X en persoon Y gebruiken.

Voldoet uw vraag niet aan onze regels dan kan deze door onze moderators verwijderd worden. U ontvangt hiervan geen bericht.

Zoek antwoorden

Op deze pagina kunt u zoeken tussen de eerder gestelde vragen en gegeven antwoorden, door middel van de zoekfunctie.

Zoek jurist

Hier vindt u een overzicht van alle geregistreerde juristen en hun waarderingen. Om een profiel in te zien, klikt u op de naam van betreffende jurist.

Documenten

Op deze pagina staan alle beschikbare documenten, u kunt deze bekijken en indien nodig downloaden.

Over ons

Hier kunt u informatie vinden over Stichting Rechtswinkel.nl

Registreren als jurist

Op deze pagina kunnen juristen die willen helpen bij het beantwoorden van vragen zich registreren.

Log in

Wanneer u al eerder een vraag hebt gesteld, kunt u hier inloggen en direct een nieuwe vraag stellen. 

Direct contact & reageren

Nadat een jurist een antwoord heeft gegeven op een vraag ontvangt de rechtzoekende een email met daarin instructies hoe er contact opgenomen kan worden met de jurist of hoe er gereageerd kan worden op het antwoord.

 

Onderaan iedere pagina kunt u meer informatie vinden over Rechtswinkel.nl, evenals de disclaimer, de gebruiksvoorwaarden en het Privacy statement. U ziet hier de links naar ons Twitter profiel en ons Facebook profiel. Ook vindt u hier een link naar het contactformulier. Middels dit formulier kunt u een bericht sturen aan Stichting Rechtswinkel.nl. Dit formulier is niet bestemd voor juridische vragen. 

U kunt op ieder moment terugkeren naar de homepagina door op het logo van Rechtswinkel.nl te klikken.

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm