Handleiding juristen

Welkom op Rechtswinkel.nl, het online platform voor juridische vragen. Op deze pagina geven wij uitleg over de mogelijkheden en functionaliteiten van deze website. Door het beantwoorden van vragen kunt u in direct contact komen met rechtzoekenden en uwzelf onderscheiden op basis van uw kennis, kunde en de voor rechtzoekende begrijpelijke vertaling daarvan.

Homepagina 

Rechtswinkel.nl screenshot 1

 Op deze pagina ziet u de meest recent gestelde en beantwoorde vragen. Middels de zoekfunctie kan hierin gezocht worden.

 Rechts op de homepagina ziet u onder het kopje ‘Reacties en snelheid’ het aantal juristen dat zich geregistreerd heeft, het aantal vragen dat gesteld is, het aantal vragen dat in de huidige maand gesteld is en de gemiddelde reactietijd. 

 Daaronder ziet u een overzicht van de meest gewaardeerde juristen, met achter iedere naam het aantal stemmen dat de jurist heeft gekregen. Wanneer u alle geregistreerde juristen wilt bekijken, klikt u op ‘Volledig overzicht van juristen

Rechtswinkel.nl screenshot 2

Om een profiel in te zien, klikt u op de naam van betreffende jurist.

 Vervolgens ziet u onder het kopje ´Word ook Rechtswinkel jurist´ de opties ‘Help met antwoorden’ en ‘Meer info’. Wanneer u klikt op ‘Help met antwoorden` wordt u direct doorgeleid naar het registratieformulier

Rechtswinkel.nl screenshot 3

 Via de link ´Meer info´ vindt u meer informatie over de voordelen van het registreren als jurist. 

 Rechts onderaan de homepagina staan de ´Recent gewijzigde documenten´. Deze documenten worden geplaatst door geregistreerde juristen, iedereen kan deze bekijken en downloaden voor eigen gebruik.

 

Menubalk

Stel uw vraag

 Via deze pagina kan de rechtzoekende zijn vraag publiceren. Hiervoor dient hij zich te registreren met een e-mailadres en wachtwoord, dit is nodig om de vraag te kunnen bevestigen.

Zoek antwoorden

 Op deze pagina kan er door middel van zoekwoorden en keuze van het onderwerp gezocht worden in de database van gestelde vragen en de daarop gegeven antwoorden.

Zoek jurist

 Op deze pagina staan alle geregistreerde juristen en zijn hun profielen in te zien.

Documenten

 Hier is het volledige overzicht van de beschikbare documenten te vinden. Bij ieder document staat een korte uitleg van de inhoud en de naam van de jurist die het document beschikbaar heeft gesteld. Ieder document kan hier bekeken en gedownload worden.

Over ons

 Op deze pagina staat informatie over Stichting Rechtswinkel.nl.

Registreren als jurist

 Hier vindt u het registratieformulier. Wanneer u zich wilt registreren als jurist van Rechtswinkel.nl, vult u hier al uw gegevens in. Het e-mailadres en wachtwoord wat u invult, zullen uw inloggegevens vormen, hiermee kunt u te allen tijde inloggen en vragen beantwoorden of documenten uploaden.

 De specialisaties die u aangeeft, worden vermeld in uw profiel. Ook krijgt u van iedere vraag die binnen de door u aangegeven specialisaties valt, een melding per e-mail, zodat u direct kunt reageren.

 Wat u invult bij ‘over mij persoonlijk’ en de foto die u plaatst, zal in uw profiel gezet worden en zichtbaar zijn voor iedere bezoeker van de website.

 Zodra u akkoord gaat met de disclaimer en gebruiksvoorwaarden en uw registratie opslaat, wordt uw profiel aangemaakt. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een e-mail met daarin een link. Door op die link te klikken wordt uw e-mailadres bevestigd en uw profiel geactiveerd. U kunt starten met het beantwoorden van vragen.

 Log in

 Hier kunt u inloggen met de door u aangemaakte inloggegevens. U komt dan direct bij uw eigen profiel. Hier hebt u de mogelijkheid om uw profiel te wijzigen (zie ‘Profiel wijzigen’ onder uw foto) of om onbeantwoorde vragen te bekijken en beantwoorden. Hiervoor klikt u op ‘Onbeantwoorde vragen’ onder uw foto. U komt dan op de pagina met alle onbeantwoorde vragen, deze kunt u ordenen op rechtsgebied door bij ‘Kies onderwerp’ voor uw eigen specialisatie te kiezen. Wanneer u bij een vraag klikt op ‘lees meer’ ziet u de volledige vraag met daaronder een veld waarin u uw antwoord kwijt kunt.

 Wanneer u de eerste jurist bent die deze vraag bekijkt, zal er bovenaan de vraag een gele balk staan met daarin het verzoek om de vraag te categoriseren en anonimiseren. Dit doet u als volgt: U klikt op ‘Vraag bewerken’ rechts boven de vraag. Op de pagina die dan verschijnt, heeft u in het linkerveld de mogelijkheid om de vraag te anonimiseren en in het rechterveld kunt u deze vraag in het juiste rechtsgebied plaatsen.

 Zodra u uw antwoord hebt gepubliceerd, krijgt de rechtzoekende hiervan een melding per e-mail. Hij kan uw antwoord dan beoordelen en via de ‘Direct contact’ link met u in contact komen. De kwaliteit van uw antwoorden staat centraal en hoe beter uw antwoord aansluit bij de verwachtingen van de rechtzoekenden hoe meer contactaanvragen u zult ontvangen.

Om spam te voorkomen en alles gericht te houden op de kwaliteit van vraag en antwoord staan we niet toe dat juristen directe contactgegevens plaatsen.

Document toevoegen

 Wanneer u een document wilt toevoegen, logt u in en gaat u naar de pagina ‘Documenten’. Daar ziet u de knop ‘Document toevoegen’. Als u daarop klikt, komt u op een pagina waar u de titel van het document en een samenvatting kunt plaatsen. Vervolgens kopieert u het document in het veld ‘Tekst’, kiest u het rechtsgebied en klikt u op Opslaan. 

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm