Over mij persoonlijk

Na mijn afstuderen in 1992 aan de Universiteit Nijmegen heb ik ruim 15 jaar gewerkt als bedrijfsjurist voor verschillende organisaties uit het bedrijfsleven, het bankwezen en de overheid. Sinds 2010 ben ik advocaat.

Binnen de advocatuur voel ik mij prima thuis. Ik richt mij op toepassing van het recht en het bijstaan van mijn cliënten. Het geeft mij voldoening als een cliënt tevreden is over de manier waarop hij of zij is bijgestaan of het bereikte resultaat.

Veel cliënten willen goed en snel worden geadviseerd zodat ze verder kunnen met hun activiteiten. Of zij willen professioneel worden bijgestaan in voor hen vervelende (stressvolle) situaties. Daar zet ik mij graag voor in en ik zie het als een taak om cliënten te ontzorgen. Bovendien moet het recht er voor iedereen zijn!

Zowel ondernemers als particulieren sta ik bij. Ik sta ook particulieren bij op basis van prodeo. Kijkt u op www.rechtsbijstand.nl of u in aanmerking komt voor prodeo. In dat geval worden mijn kosten voor een (groot) deel betaald door de overheid.

Ik vind belangrijk dat er een goede (vertrouwens)relatie is met mijn cliënt en dat mijn cliënt het gevoel heeft dat hij of zij de zaak volledig kan overlaten aan mij.

In mijn vrije tijd mag ik graag fitnessen, hardlopen en beoefen ik de schietsport. Ik ben tuchtrechter in het Instituut Sport Rechtspraak.

Boudewijn van Orsouw

Over mijn kantoor

www.boudewijnadvocatuur.nl

Uden

Twitter feed

@httpstwitter.com

Recent beantwoorde vragen

Goedendag, ik vraag voor het volgende ondersteuning in de stappen die ik moet zetten. Het gaat om een abrupte beëindiging van mijn overeenkomst met de sportschool waar ik training geef. Een collega had enkele opmerkingen over mij en ik heb naar haar geluiste...
Lees meer
Het komt er op aan op welke gronden volgens de overeenkomst (tussentijds) kan worden opgezegd en of die gronden, gezien hetgeen is voorgevallen, aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, is mogelijk sprake van een onrechtmatige opzegging. Dan zou nakoming van...
Ik heb mijn baan zelf opgezegd. Opzegtermijn volgens contract is 2 maanden. Met werk 1 maand afgesproken. Wat als ik me ziek meld binnen deze maand? Wordt het contract niet ontbonden als ik de laatste werkdag nog ziek zou zijn?
Lees meer
Als u ziek wordt nadat u hebt opgezegd, blijft de opzegging van kracht. Uw arbeidsovereenkomst eindigt dus conform de opzegging. Houdt u er wel rekening mee dat u in dit geval geen aanspraak zult kunnen maken op een eventuele uitkering. Dat is niet het gevolg...
In mijn huurcontract staat vermeld: huurprijs excl. kosten voor gas, water en licht. Contracten van de leveranciers staan op naam van verhuurder. Mogen de kosten voor vastrecht dan doorberekend worden aan mij als huurder?
Lees meer
Dat moet dan zijn overeengekomen in de huurovereenkomst. Als is vermeld dat de huurprijs "exclusief" is, is dat een sterke aanwijzing dat er ook een apart bedrag voor nutvoorzieningen in rekening mag worden gebracht. Veelal is daarvoor dan ook een regeling op...
Elke avond rond middernacht word ik wakker door een hondenuitlaatster die met een gigantische lamp in haar handen loopt te zwaaien, want in mijn slaapkamer aan de voorzijde schiet die lichtstraal over mijn plafond alle kanten op wat ik door mijn gesloten ogen...
Lees meer
Een goed gesprek met die mevrouw zou toch als eerste aangewezen zijn. Zij moet begrijpen dat u er last van hebt en ervan uitgaande dat zij een redelijk persoon is, moet zij daar toch ook rekening mee kunnen houden lijkt mij. Indien de overlast zo erg wordt, da...
Bekijk alle antwoorden

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm