Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


11 Oktober moet ik weer beginnen met werken na 16 weken zwangerschapsverlof. Mijn contract verloopt 31 Oktober.. (25 uur contract) mogen zij mij nu zomaar terug op 0 uur zetten? En een contract geven op 0uur basis?
Is best moeilijk rondkomen dan met een baby!

Ik hoor graag van jullie!

Indien u een contract hebt voor 25 uur per week, dan is uw werkgever verplicht om u na uw zwangerschapsverlof voor 25 uur per week uit te betalen (en u in de gelegenheid te stellen om die uren te werken). Uw werkgever mag de uren per 11 oktober dan ook niet naar beneden bijstellen.

Als uw contract op 31 oktober afloopt, is uw werkgever niet verplicht om u per 1 november een nieuw contract aan te bieden. Wanneer hij u (toch) een nieuw contract aanbiedt, mag hij zelf bepalen voor hoeveel uur per week dat is, waarbij het u uiteraard vrij staat om daarover te onderhandelen.

Indien u na 31 oktober geen nieuw contract krijgt of een nieuw contract met minder uren accepteert, kunt u mogelijk (afhankelijk van uw arbeidsverleden en het aantal uren dat u minder gaat werken) een WW uitkering aanvragen bij het UWV of - indien u daarvoor niet in aanmerking komt - een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente.

Indien u nadere vragen hebt, verneem ik dat graag. In dat geval bespreek ik graag met u wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Zwanenberg het volgende.

Wanneer dit het 4e contract is (of de contracten in totaal meer dan 3 jaar geduurd hebben), dan heeft u recht op een contract voor onbepaalde tijd.

De werkgever moet een maand voor afloop van het contract aangeven of hij het contract wel/niet verlengt. Doet hij dat niet (tijdig), dan is hij een schadevergoeding (max. 1 maandsalaris) verschuldigd.

Wanneer u langer dan 2 jaar bij deze werkgever gewerkt heeft, dan heeft u recht op een transitievergoeding.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag