Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanvechten ontslag op staande voet

Mijn vriendin werkt bij XYZ en heeft vandaag de beschuldiging gehad dat ze zou hebben gestolen van de XYZ zowel geld als producten, mijn vriendin had dinsdag 20 Euro op de winkelvloer gevonden die een klant ergens op de dag verloren was. Nu is er niemand terug gekomen voor de 20 euro en heeft ze het gehouden (na 3 dagen)

Nu word ze van diefstal van geld van XYZ en diefstal producten. Hier zijn geen bewijzen van.

Ook om er bij te vermelden zijn er de laatste dagen geen kassa/ kluis verschillen geweest.

Wat te doen en heeft ze iets fout gedaan waar XYZ recht tot heeft voor staande voet ontslag?

Ik adviseer uw vriendin zo spoedig mogelijk rechtsbijstand in te schakelen. Zij mag contact met mij opnemen als zij wil (06-30575754). Ik sta overigens cliƫnten ook op prodeo-basis bij in arbeidszaken als zij daarvoor in aanmerking komen.
Indien uw vriendin al mocht zijn ontslagen, is van belang dat zij binnen 2 maanden na de ontslagdatum een procedure start bij de kantonrechter tot vernietiging van het ontslag (ook ervan uitgaande dat zij niet in het ontslag wil berusten). In het andere geval wordt het ontslag onaantastbaar en dat kan allerlei nadelige gevolgen hebben, zoals dat geen recht bestaat op een uitkering. Bovendien wordt geen loon meer betaald. Een ontslag op staande voet is alleen geldig als, kort gezegd, aan strenge eisen is voldaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag