Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


ACQUISITIE FRAUDE

Ik ben telefonisch akkoord gegaan met een proef account voor 7 dagen het verhaal werd erg goed gebracht.

Ik ben in deze periode vergeten te kijken en het is mijn aandacht ontglipt.

Uit mijn hoofd was de dienst iets van 20 euro per maand, dus ik maakte me niet veel zorgen. Wellicht leverde het wel wat op.

Maar nu vind ik de aanmaning per post thuis van 315 euro. Dat bedrag is mij nooit genoemd aan de telefoon. Ook niet dat ik dat in 1 keer moet betalen.

Ik kan mij niet meer herinneren of ik iets op een bandje ingesproken heb om te bevestigen. Getekend heb ik zoiezo nergens voor.

Weet u of ik inderdaad verplicht ben te betalen? Ik vernoed zelf dat het pure geldklopperij is. de account op de website heeft voor mij geen enkele profijt.

Ze dreigen nu met betaling, anders wordt een incasso ingeschakeld met alle extra kosten van dien.

In dit soort gevallen kunt u een juridische brief laten opstellen door een jurist. In deze brief kunt u bezwaar maken tegen de vordering. Hebben zij u nog een contract toegestuurd of algemene voorwaarden of iets dergelijks? Zij kunnen de vordering uit handen geven aan een incassobureau, maar een incassobureau kan geen beslag leggen of iets dergelijks. Zij moeten hiervoor eerst naar de rechter voor een vonnis.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit lijkt op acquisitiefraude, maar is zo niet te beoordelen. Er is meer informatie nodig en de stukken moeten worden ingezien.
Maar als hier sprake van is, kunt u zich er op beroepen dat geen sprake is van een rechtsgeldige overeenkomst. Er is dan nl. geen wilsovereenstemming. Ook zou vernietiging op grond van dwaling (misleiding/bedrog) mogelijk moeten zijn.
Ik heb dergelijke praktijken regelmatig succesvol bestreden. Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik help u hier graag bij.
Let op: betaal vooral niet! En doe aangifte bij de politie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag