Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beslaglegging woning overleden ouders na overname zus?

We zijn met z'n tienen en onze ouders hebben ons twee huizen nagelaten. 1 in Nederland en 1 in Suriname. Mijn zus Mariam en ik zijn door onze ouders als executeur testamentair aangewezen. Mariam en ik zijn overeengekomen dat zij de zaken in Suriname zal afhandelen, omdat ik dat voor de zaken in Nederland heb gedaan. Het huis in Nederland is verkocht en de opbrengst daarvan heb ik verdeeld, waarbij iedereen akkoord is gegaan.
Mariam heeft aan ons toegezegd dat het huis in Suriname eerst op haar naam moet komen, voordat ze het kan verkopen. Daarmee waren we akkoord gegaan. Later heeft ze besloten om het huis te kopen en heeft ze tegen de familie gezegd dat ze het huis zal kopen voor de getaxeerde waarde. Toen het huis al op haar naam stond wilde ze niet meer betalen en zegt ze dat we haar al toestemming hebben gegeven om over het huis te beschikken. We hadden op haar verzoek een machtigingsverklaring getekend.
Mijn vraag is wat kunnen we hieraan doen? Kunnen we beslag laten leggen op haar bezittingen om zo het geld te krijgen die ze ons nog tegoed heeft?

Ja, feitelijk heeft uw zus van de andere erfgenamen het huis in Suriname uit de boedel gekocht voor de taxatiewaarde. Dan moet zij ook de koopprijs betalen en als ze dat niet doet zou u inderdaad beslag kunnen leggen op haar goederen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag