Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,
Bijna vijf jaar (volgende maand 5 jaar) huur ik een woning in de vrije sector.
De woning staat te koop en er is een geïnteresseerde die de woning wil kopen, maar mij niet wil overnemen als huurder. De verhuurder heeft een voorstel gedaan voor 3-6 maanden opzegtermijn + 5000 euro onkostenvergoeding. Moet ik hiermee akkoord gaan?
Het is ontzettend moeilijk om een soortgelijk appartement in Amsterdam te vinden en ben hier al een tijd naar aan het kijken, maar is nog niet zo snel te vinden.

Ik huur dus sinds 2013, vrije sector via makelaar en betaal iedere maand 1000 euro aan huurpenningen. Is de vergoeding van 5000 euro redelijk of kan ik meer vragen, en zo ja, wat is een goede prijs om te vragen?
Verder zit ik voor nu prima in deze woning en heb ik geen haast om te verhuizen, los van dit 'aanbod' dus.

Dank!

Gewoon proberen een hogere vergoeding, 6-9 maanden plus verhuiskosten ( gezien de huidige verkoopmarkt)

Beoordeel dit antwoord:

U heeft huurbescherming en de enige mogelijkheid die de verhuurder dus heeft is een beëindiging met wederzijds goedvinden. Hetgeen door de verhuurder wordt aangeboden is in een dergelijk geval mijns inziens de ondergrens.

Indien de verhuurder namelijk wel zou kunnen opzeggen dan moet er in uw geval een opzegtermijn gehanteerd worden van minimaal 6 maanden.

Indien u bij opzegging recht zou hebben op een verhuisvergoeding (bijvoorbeeld bij sloop/renovatie), dan is het daarvoor vaststaande bedrag € 5.910,00.

Wellicht kunt u hierbij aansluiting zoeken, of in eerste instantie daar wat boven gaan zitten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag