Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik ga weg bij mijn werkgever na 24 jaar. Mijn werkgever gaat verhuizen naar een nieuw pand, en door automatisering komt mijn huidige functie te vervallen. Er zijn mij twee andere functies aangeboden, maar die heb ik geweigerd. Het leek mij gewoonweg geen leuk werk om te doen. Ik heb aangegeven dat ik liever ander werk ga zoeken. Mijn werkgever heeft aangeboden mij te helpen met het vinden van ander werk , maar daar heb ik tot op heden nog geen gebruik van gemaakt. Eigenlijk wil ik na mijn ontslag eerst nog zes maanden vrij zijn, voor ik ander werk zoek. Nu is mijn vraag: heb ik nog recht op een ontslagregeling?

Groet

Beste,
Als u zelf ontslag neemt, heeft u meestal geen recht op een ontslagvergoeding.
Bij een ontslag met wederzijds goedvinden, stelt de werkgever voor de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dit wordt meestal vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en vaak wordt er dan ook een ontslagvergoeding afgesproken.
Uw werkgever kan ook de arbeidsovereenkomst opzeggen, waar u mee instemt. Uw werkgever is dan verplicht een transitievergoeding uit te keren.
In uw geval is het de vraag of het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst bij uw werkgever ligt. Uw werkgever heeft u twee andere functies aangeboden en die heeft u geweigerd. Het initiatief tot beëindigen van de arbeidsovereenkomst ligt nu bij u waardoor uw werkgever geen verplichting heeft tot het betalen van een ontslag- of transitievergoeding. U kunt echter wel in overleg hierover met uw werkgever, misschien is hij gezien de situatie bereid u toch een vergoeding mee te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Duidelijk. Bedankt voor de reacties.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag