Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,
Ik heb vorige week een ongeval gehad met een bedrijfsbusje met aanhanger. Dit is ene eenzijdig ongeval geweest waarbij de politie geen dieper onderzoek heeft ingesteld naar oorzaak en overtredingen. Nu wilt mijn werkgever mij aansprakelijk stellen voor de schade die is ontstaan na dit ongeval.
Ik ben met de auto met aanhanger, met een vast object op deze aanhanger met een waarde van meer dan 100.000 EUR, verongelukt. de aanhanger heeft wind gevangen, waarbij de achterkant van de bestelbus iets gelift is, en daarbij is de aanhanger geschaard, op zijn kop beland, en de bus achterstevoren op de linker rijbaan. de aanhanger lag op zijn kop, maar zat nog vast aan de bus.
Gezien de hoog opgelopen schadebedrag en de slechte verzekering van mijn werkgever wilt hij mij hiervoor persoonlijk aansprakelijk stellen.
Ik heb de aanhanger gecontroleerd voor vertrek en deze was in orde.

Kunt u mij adviseren?

Alvast bedankt.

Groet,

Allereerst zeer vervelend dat u dit is overkomen. Ik wens u beterschap.

Een werkgever kan een werknemer in beginsel alleen aansprakelijk stellen indien sprake is van bewust roekeloos dan wel opzettelijk handelen. Er zal moeten worden beoordeeld of uw rijgedrag voorafgaand aan het ongeval als bewust roekeloos (dan wel als opzettelijk) dient te worden aangemerkt.

Ik adviseer u dat u zich juridisch laat bijstaan. Ook adviseer ik u het incident (zekerheidshalve) te melden bij uw aansprakelijkheidsverzekeraar. In ieder geval is het van belang dat u geen aansprakelijkheid erkent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag