Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste meneer/mevrouw,

Ik heb een conflict met mijn bovernbuurman. Hij is de eigenaar van het pand boven ons. Hij woont er niet zelf maar verhuurt het aan studenten. Hij is in mijn woonplaats de grootste kamerverhuurder. Nu hebben wij in de 10 jaar dat ik er nu woon alle kosten aan het huis ( dakgoten, balkon etc) gezamenlijk betaald. Ieder de helft.
In dit geval is er onder mijn woning zwam geconstateerd en moet de vloer voor een deel vervangen worden. Ik heb de eigenaar van de bovenwoning ingelicht en hij is bij mij langs gekomen. Samen hebben we de door mij opgevraagde offertes doorgenomen. Hij ging akkoord met een van de offertes en ik heb vervolgens de opdracht kunnen geven aan het bedrijf die de reparatie gaat uitvoeren.
Na de afspraak ging ik er van uit dat hij de helft van het bedrag zou overmaken zoals afgesproken. Dit wil hij nu niet meer doen. Hij is als een blad aan een boom omgeslagen en wil nu niet meer meebetalen.
Zijn reden: Hij wil nu het dak ook laten doen en daarna verder praten over kosten. Dit was uitdrukkelijk niet de afspraak. Vanaf begin af aan heb ik aangegeven nu geen extra geld te hebben om ook het dak aan te gaan.

Ik wil graag dat de bovenbuurman/eigenaar zich aan de afspraak houdt en mij de helft van het bedrag betaald. Ik kan het bedrag van de vloer simpelweg nu niet in zijn geheel ophoesten? Ik heb meerdere keren contact gezocht maar hij wil niet meer meewerken.

Wat moet ik doen?

Vriendelijke groet!

U kunt in dit geval een juridische brief laten opstellen, waarin u de bovenbuurman sommeert om zich aan de afspraken te houden.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U hebt een probleem als u dit besluit van de VvE niet kunt bewijzen. De akte en het reglement bepalen onder meer welke eigenaar waaraan voor welk deel moet meebetalen. Het is zeer waarschijnlijk dat meebetaald moet worden, maar dit moet wel door conform de regels in akte en reglement een vergadering uit te schrijven en in die vergadering besluiten te nemen.
Appartementsrecht is mijn specialisatie. Ik help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact op

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag