Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Mijn vriendin, werkzaam als kantoordirecteur (kd), gaat eind juli met zwangerschapsverlof. Precies tijdens dit verlof gaat haar werknemer een aantal kantoren clusteren, hierdoor zal er een aantal kd's niet meer als kd terugkeren. Er is geen ontslagrecht van toepassing maar naar ik meen "soft resourcing". Nu is mijn vraag of haar werkgever haar tijdens haar verlof van haar functie kan onheffen ?

Bij voorbaat dank,

Beste vragensteller,

de werkgever kan de functie van uw partner laten vervallen tijdens het zwangerschapsverlof. Maar gedurende haar zwangerschaps- en bevallingsverlof + zes weken daarna geldt het zogenaamde opzegverbod: de werkgever mag dan niet overgaan tot opzegging van de arbeidsovereenkomst. Als de werkgever een ontslagvergunning aanvraagt bij UWV WERKbedrijf kan hij hiervan tijdens het opzegverbod geen gebruik maken.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met mij op. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Beoordeel dit antwoord:

De werkgever kan tijdens het verlof uw vriendin niet ontslaan. Wel mogen ze als ze reorganiseren de functie van uw vriendin daarbij betrekken. Uw vriendin moet dan echter behandeld worden als iedere andere medewerker. In het kader van een reorganisatie kan uw vriendin wel uit haar functie ontheven worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor de duidelijke reacties.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag