Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Ik zou graag in mijn achtertuin een speelhuisje willen plaatsen met glijbaan. Via de gemeente ben ik erachter gekomen dat het huisje niet hoger dan 2.5 meter mag zijn, zodat ik geen vergunning nodig heb. Ze kunnen mij echter geen antwoord geven over hoe ver het huisje tegen de erfgrens gezet mag worden.
Ik zou het huisje namelijk ongeveer 10 centimeter van de schutting af willen zetten. Ik zou heel graag willen weten of dat mag wanneer het huisje maximaal 2.5 hoog is, zo niet dan zou ik graag willen weten hoe hoog het huisje dan moet zijn om hem 10 centimeter van de schutting te mogen plaatsen.

alvast bedankt voor uw reactie

Goedemorgen,
Het klopt idd dat u geen vergunning nodig heeft voor een speelhuisje als deze onder de 2,5 meter blijft. daarnaast moet het uitsluitend voor particulier gebruik zijn en moet het uitsluitend functioneren mbt zwaartekracht of fysieke kracht van de mens. Als het speelhuisje aan deze eisen voldoet, mag u het overal in uw tuin plaatsen waar u wilt.
Met vriendelijke groet,
Karin

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling op vorenstaande. U mag het speelhuisje, tot 2,5 meter hoogte, vergunning vrij plaatsen in uw tuin waar u wilt. Dit betreft echter de bestuursrechtelijke kant van uw vraag. Daarnaast bepaalt het civielrechtelijke burenrecht dat buren elkaar geen hinder mogen toebrengen. Als door plaatsing van het tuinhuisje tegen de schutting met de buren, aan uw buren hinder wordt toegebracht kunnen zij van u verlangen dat het speelhuisje elders in uw tuin geplaatst wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag