Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Boerenbedrijf geschonken aan één kind van de drie, mag dit?

Ouders hebben een boeren bedrijf en het gezin bestaat uit 3 kinderen. na overlijden van de moeder wordt het testament voorgelezen en daaruit blijk dat het bedrijf door schenking aan een kind is overgedaan en dat de andere 2 kinderen hier niets van af wisten. Na overlijden van de vader, die nu nog in leven is, zal de rest van alleen het geld wat de vader op dat moment nog heeft verdeeld worden over de drie kinderen. de vraag is eigenlijk of dit juridisch kan of hebben de 2 andere kinderen misschien meer recht hebben op een gedeelte van het bedrijf of dat zij uitgekocht zouden moeten worden door het kind wat het bedrijf heeft gekregen? Is het mogelijk om een bedrijf als schenking aan een kind te geven terwijl er 3 kinderen zijn?

Er zijn nog wel wat vragen open. Bijvoorbeeld of uw ouders in gemeenschap van goederen waren getrouwd. En ook, als moeder de boerderij heeft geschonken, was die boerderij dan van haar of ook van uw vader? Uw vraag of schenking aan een van de kinderen mogelijk is moet in z'n algemeenheid met ja worden beantwoord. Maar dat wil niet zeggen dat de andere twee kinderen buiten de boot vallen. Zij hebben ook een recht, tenminste de zogenaamde legitieme portie.
Om het helemaal goed te kunnen bekijken heb ik nogal wat nodig, in ieder geval het testament van moeder.

Ik wil u best verder helpen en heb hier ook verstand van en ervaring in. Maar dat gaat niet binnen deze site en ook niet verder gratis. Daarvoor moeten we verder contact met elkaar hebben en dan heb ik ook nog wel wat stukken nodig, ik noemde al het testament. Het lijkt wel dat de opbrengst het maken van kosten rechtvaardigt. Als u daar wat voor voelt kunnen we nader overleg plegen. Schrijft u dat dan maar even naar mijn emailadres: vanderkolk@arsjuris.nl, graag met uw telefoonnummer erbij.
Mijn kantoor is gevestigd in Welsum, dat ligt op een steenworp afstand van Deventer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag