Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Einde maatschap melkveehouderij wegens echtscheiding

Wij hebben een melkveehouderij, en gaan scheiden. De verdeling word 50/50. Het juridisch eigendom van alle onroerend goed is van mijn man. Nu wil ik mijn gedeelte van de landerijen niet verkopen, maar verhuren aan mijn man. Kan dit, en zo ja, wat moet ik dan regelen?

U schrijft dat het juridisch eigendom van alle onroerend goed van uw man is. Verder begrijp ik dat u wel gerechtigd bent tot de helft van de waarde van dit onroerend goed en dat mogelijk een deel van het onroerend goed moet worden verkocht als uw helft van de waarde aan u zou moeten worden uitgekeerd. U geeft aan dat u uw "gedeelte van de landerijen" wel zou willen verhuren aan uw man.
Omdat u (kennelijk) alleen recht heeft op de waarde van uw deel van de landerijen, kunt u niet de landerijen zelf of uw deel daarin verhuren/verpachten; maar het is wel mogelijk om afspraken te maken waardoor uw man alle landerijen kan behouden en u hiervoor een periodieke vergoeding van uw man krijgt, zolang hij de waarde van uw aandeel in de onroerende zaken niet aan u heeft uitgekeerd.
Een andere oplossing kan zijn dat uw man eerst de juridische eigendom van een deel van de landerijen aan u overdraagt en dat u vervolgens dat deel weer verpacht aan uw man.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag