Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Er is een motie van wantrouwen door de ouders ingediend tegen de directie van school deze motie is ondertekend door ouders/verzorgers van de leerlingen van de school maar ook door ouders van een oud leerling van de school mijn vraag is het überhaupt rechtsgeldig om als ouders/verzorgers een motie van wantrouwen in te dienen tegen de directie van school zo ja is het dan nog wel geldig als er ook ouders hebben getekend van een leerling die bijna 2 jaar lang niet meer op deze school zit ?

Een motie van wantrouwen is een politiek instrument zonder juridische waarde. Het is dan ook niet zinvol om het over rechtsgeldigheid te hebben. Zo'n motie is vooral een signaal aan de directie van de school dat het vertrouwen in haar geschonden is. Er is kennelijk een vertrouwensprobleem. De directie moet daar absoluut iets mee gaan doen. U kunt direct contact met mij opnemen. Mijn kantoorgenoot heeft veel ervaring met de relatie tussen scholen en ouders, bijvoorbeeld in een (heftig) asbestprobleem en in een traject naar vijf gelijke schooldagen. Wij kunnen u goed helpen de relatie tussen directie en ouders te herstellen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, zo'n motie is ongeldig. Overigens lijkt het erop dat de ouders de medezeggenschapsraad passeren. De MR is een overlegorgaan waarin de ouders zijn vertegenwoordigd en waarin formeel het overleg namens de ouders met de directie plaatsvindt. De MR zou hier dus een rol moeten spelen.

Daarnaast is het gewenst dat het bestuur met de ouders in gesprek gaat zodat het vertrouwen kan worden hersteld.

Onze advocaten van de praktijkgroep Onderwijsrecht zouden u vrijblijvend te woord kunnen staan voor nader advies.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor beide antwoorden maandag as. komt er een bijeenkomst georganiseerd vanuit school voor alle ouders. Waarbij naast het team en de directie van de school ook de algemeen directeur en de bestuursvoorzitter van de stichting waar de school onder valt bij aanwezig zullen zijn maar ook een onafhankelijk persoon van adviesbureau voor onderwijs en kindercentra. Ik hoop dat deze avond goed gaat verlopen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag