Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte lezer,

Hierbij mijn vraag over de uren die ik nog tegoed heb van ..bv utrecht,ik ben sinds 5 mei 2014 werkzaam bij dit buro maar heb mijn uren van week 20 tot en met week 24 (12 mei t/m 14 juni) en zou dus de 21 juni uitbetaalt krijgen...ik heb nu diversen telefoon gesprekken en faxen,mail door gestuurd ook de bond cnv juridisch is hier achteraan gegaan via mail/telefoon..en heb sinds 9 mei een gedeelte gekregen via spoedbetaling wat al diversen keren is belooft.ik zit nu in lastig pakket punt 1 hij heeft te weinig betaalt/te laat ..waar kan ik die kosten op verhalen plus de incasso kosten die ik hierdoor oploop!!want xxx bv te utrecht gaat dat niet doen..de bond zegt al die ga je ook niet krijgen?ik weet dat salaris tot 8 dagen later betaald mag worden,daarna komt per dag 50 % bovenop ..

Ik hoop iets van u kant te horen
Met vriendelijke groet

anoniem

Beoordeel dit antwoord:

Er komt niet per dag 50% bij. Het kan oplopen tot maximaal 50% *. Uw vakbond kan u dit uitleggen. Ik zie ook niet hoe u incassokosten hebt als u vakbondslid bent. Ik raad zeker niet aan om betaalde hulp in te schakelen als u lid bent.

* Artikel 625 Burgerlijk Wetboek
1.
Voor zover het in geld vastgesteld loon of het gedeelte dat overblijft na aftrek van hetgeen door de werkgever overeenkomstig artikel 628 mag worden verrekend, en na aftrek van hetgeen waarop derden overeenkomstig artikel 633 rechten doen gelden, niet wordt voldaan uiterlijk de derde werkdag na die waarop ingevolge de artikelen 623 en 624 lid 1 de voldoening had moeten geschieden, heeft de werknemer, indien dit niet-voldoen aan de werkgever is toe te rekenen, aanspraak op een verhoging wegens vertraging. Deze verhoging bedraagt voor de vierde tot en met de achtste werkdag vijf procent per dag en voor elke volgende werkdag een procent, met dien verstande dat de verhoging in geen geval de helft van het verschuldigde te boven zal gaan. Niettemin kan de rechter de verhoging beperken tot zodanig bedrag als hem met het oog op de omstandigheden billijk zal voorkomen.
2.
Van dit artikel kan niet ten nadele van de werknemer worden afgeweken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik moet incasso betalen ivm te laat betalen van mijn rekeningen..ik heb nu dubbele rekeningen liggen...


Uw vakbond kan de wettelijke verhoging (hierboven aangegeven) incasseren bij de werkgever. Dat zou voldoende moeten zijn om uw kosten te dekken. Overigens geldt de wet incassokosten. Dat wil zeggen dat aan u eerst een zogenaamde een zogenaamde veertiendagenbrief moet worden gezonden waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld alsnog zonder bijkomende kosten te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag