Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte lezer,

Ik heb momenteel een situatie op werk. Eergisteren heb ik te horen gekregen van directie dat men de marketing wil verbeteren/opschalen. Geen leuk nieuws zo vlak voor Kerst.
Het komt er op neer dat ze een echte senior persoon zoeken die hen direct op het juiste spoor kan plaatsen. Dit zou ik in principe zelf ook kunnen, maar ze willen de 'learning time' overslaan.
Om die reden willen ze mij dus vervangen met een nieuw persoon.

Ze gaven mij aan een periode te stellen waarin ik de kans heb om te solliciteren. Ze gaven 1 april als voorbeeld. Echter, ik heb een vast contract (momenteel 4 jaar in dienst). Het lijkt mij daarom dat de gegeven reden ongegrond is voor ontslag. Mijn werk was gewoon goed gedaan en ik heb nooit een officiƫle waarschuwing ontvangen.
Om die reden wil ik dus algehele vrijstelling van een langere periode eisen, alsmede een transitievergoeding van 3 eenheden. Zo kan ik in die vrijgestelde tijd volop bezig zijn met solliciteren ipv vooral op kantoor aanwezig te zijn en af en toe vrij te krijgen voor een sollicitatiegesprek.

Zou iemand mij hierin kunnen adviseren en aangeven wat de beste route is om te bewandelen? Wat is het meest haalbare?

Bij voorbaat dank voor de hulp.

Vervelend dat u dreigt te worden ontslagen. Aangezien u een vast contract heeft, heeft u recht op een ontslagvergoeding. Over de hoogte van deze vergoeding wordt in de praktijk vaak onderhandeld.

Naast de zaken die u noemt is bijvoorbeeld ook het veiligstellen van het recht op een WW-uitkering van belang. Vandaar dat het verstandig is om een jurist in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de snelle reactie.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag