Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


gemeente gaat in januari mondeling akkoord met beƫindiging boerenbedrijf en dan overgaan op zonnepanelen op land, ongeveer 3 hectare.s
binnen 5 weken door n installatiebedrijf alle tekeningen en akkoord gekregen van grote bedrijven . eind februari zegt gemeente plannen niet in behandeling te willen nemen. kan dit? we willen schadeclaim indienen. juriste loog op eerste gesprek nl.

U vraagt of schade op basis van een onrechtmatige overheidsdaad in dezen succesvol zal zijn. Dat is zonder nadere informatie uiteraard niet met alle zekerheid aan te geven. Er zou sprake kunnen zijn van schade als sprake is van een onterecht afgewezen resp geweigerde vergunning of ander besluit.

Voor het wijzigen van de agrarische bedrijfsbestemming en/of het mogelijke maken van een zonneakker is een afwijking danwel herziening van het bestemmingsplan vereist en een vergunning voor het bouwen.

U geeft aan dat het ingediende plan (lees aanvraag) niet in behandeling wordt genomen. Het niet in behandeling nemen impliceert dat de aanvraag niet compleet is danwel niet voldoet aan de indieningsvereisten. In dat geval is er geen inhoudelijke besluit genomen op de aanvraag. Uiteraard kan sprake zijn van een onjuiste beslissing of te wel dat de aanvraag wel compleet is en men deze in behandeling had moeten nemen. Dat zal moeten blijken uit bezwaar of (hoger) beroep.

Indien u bedoeld dat het plan resp. de aanvraag is afgewezen danwel geweigerd dan zou de onjuistheid daarvan eveneens eerst uit bezwaar en/of (hoger) beroep moeten blijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag