Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goede morgen,

Ik had een vraagje betreft studiefinanciering. Ik woon per 1 december 2013 op kamers. Hiervoor heb ik mijn woonsituatie in mijnduo gewijzigd van thuiswonend naar uitwonend, en mij ingeschreven (althans een poging blijkt later) bij de desbetreffende gemeente. Bij dit laatste is iets mis gegaan waardoor ik nu de afgelopen 7 maanden terug moet betalen aan DUO.

Alleen ik heb alles om aan te tonen dat ik al die maanden al op kamers woon (zoals huurcontract, foto's) en de gemeente kan zelfs zien dat ik eind november mij heb willen inschrijven, maar dat er één ding mis is gegaan met de verzending. Hier heb ik nooit melding van gehad en ik kreeg gewoon uitwonende beurs dus ik ging ervan uit dat het goed zat. Helaas niet dus.

Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb het overigens wel al betaald uit angst voor een hoger oplopend bedrag bij latere betaling, maar mis dat geld nu wel.

Goedemorgen,
Ik raad je aan bezwaar te maken tegen het besluit van DUO (dit moet binnen zes weken na het besluit). Je kunt daarbij aangegeven dat er sprake is van een overmacht situatie en dat er je redelijkerwijs geen verwijt kan worden gemaakt van de mislukte inschrijving omdat je die inspanningen hebt verricht voor inschrijving bij de gemeente die redelijkerwijs van je gevergd kunnen worden. Daarnaast is het onredelijk om de studiefinanciering terug te vorderen nu je kunt aantonen dat je daar wel degelijk woonde. Als je wilt kan ik je helpen bij het bezwaar. De overheid legt hiervoor een eigen bijdrage van 143 euro op.

Beoordeel dit antwoord:

anoniem

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag