Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,
Een vriendin van mij werkt al zo’n 20 jaar in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf. Zij is ingeschaald in schaal 10. In februari van dit jaar valt er een brief op haar mat met de volgende inhoud:
Er is een nieuw functiehuis binnen die organisatie in gebruik genomen. Haar huidige functie krijgt een andere naam (naam wordt vermeld) en een waardering schaal 9. Het verschil in salaris tussen de oude (10) en de nieuwe schaal (9) wordt gecompenseerd door een maandelijkse persoonlijke toelage. Uitdrukkelijk staat vermeld dat deze wijziging geen consequenties heeft voor haar salaris.
Haar taken en verantwoordelijkheden blijven ongewijzigd.
Mijn vraag is: mag dat zomaar?

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de arbeidsvoorwaarden per saldo gelijk blijven. In dat geval is hier geen bezwaar tegen. Dat zou anders kunnen zijn indien de toelage anders uitwerkt dan regulier salaris, zoals bijvoorbeeld voor berekening van vakantiegeld of pensioen. Gaat het om een toelage van enig belang, dan kan het nuttig zijn om dit te laten uitzoeken door een specialist. Desgewenst kan ik uw vriendin hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit zou ik niet accepteren. Het salaris gaat omlaag en er wordt een bonus toegevoegd ter compensatie. Het feitelijk vaste salaris daalt dus. Indien je werkloos mocht raken kan dat gevolgen hebben voor de berekening van de uitkering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag