Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik werk al bijna 3 jr. voor hetzelfde uitzendbureau bij hetzelfde bedrijf. Ze willen mij geen vast contract geven maar verlengen mijn contract wel voor 6 mnd elke keer.

Nu is sinds 11-1-2018 mijn Id-kaart verlopen en
daardoor weigeren zij nu mijn salaris uit te betalen.
ik heb dat niet in de gaten gehad en ik werd door hun erop geattendeerd dmv een mail op 23-1-2018( dus toen was mijn id ook al verlopen) maar ze hebben de week daarvoor op 17-7-2018 wel mijn loon overgemaakt.

Zodra ik een nieuwe id-kaart heb en hun daarvan een kopie geef wordt mijn salaris weer doorbetaald.
Ik heb ze gevraagd of ze niet toch aub mijn salaris wilden storten zodat ik geld had voor een nieuwe id-kaart te laten maken en mij rekeningen te betalen. En ik kreeg als antwoord: "Nee! Regels zijn regels, dan leen je maar ergens geld". Ik heb gelijk via internet een afspraak gemaakt bij de gemeente voor mijn id-kaart te vernieuwen, hier hadden ze pas over een week tijd voor op zn vroegst. (morgen dus) Daarna duurt het nog 5 werkdagen voordat mijn id klaar ligt voor af te halen.

Dat wilt dus zeggen dat ik 3 weken zonder loon zit. Ik heb een gezin van 3 kinderen en rekeningen te betalen. Mag dit?

Ik hoop U hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Ik hoor graag van U.

Heel vervelend deze situatie voor u! Aangezien u al sinds bijna 3 jaar voor hetzelfde bedrijf werkt, is het feit dat u geen geldige ID-kaart heeft, geen reden voor het niet doorbetalen van uw salaris. Dit is wel bij aanvang van een dienstbetrekking het geval.

U kunt uw werkgever per direct hierover een aangetekende brief sturen met daarin het gegeven dat hij niet om genoemde reden uw salaris mag stopzetten, dus dient door te betalen! Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Toen ik bij het uitzendbureau in dienst trad was mijn id nog geldig. Ik heb hem vorige week donderdag via de mail een loonvorderingsbrief gestuurd, maar blijkbaar geeft hij hier geen gehoor aan. Mijn teamleider heeft gisteren voor mij gebeld voor mij met hun maar kreeg ook nee als antwoord. Dus ik denk dat ik beter tot vrijdag wacht en daarna nog een keer een mail stuur.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag