Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo ,

Ik ben gehuwd in Egypte en het huwelijk is bijgeschreven in Nederland .
Vorige week zijn we gescheiden in Egypte, kan ik nu de scheiding voorzien van de apostille en vertaling door een beëdigd vertaler zo inschrijven in Nederland ?
Zelf heb ik de Nederlandse nationaliteit en mijn ex de Egyptische en Nederlandse
Of is het nu zo dat we hierdoor alleen voor de Egyptische wet gescheiden zijn en voor de Nederlandse wet niet omdat we beide Nederlandse staatsburgers zijn en dit wellicht een aparte procedure is ?

Met de Egyptische echtscheidingspapieren kunt u in Nederland de echtscheiding inschrijven

Ik neem aan u naar genoegen te hebben geholpen.

Beoordeel dit antwoord:

Waarschijnlijk kan de Egyptische echtscheiding gewoon ingeschreven worden in de Nederlandse gemeente waar u woont. Voor de erkenning van een echtscheiding die in het buitenland is uitgesproken, is wel vereist dat de echtscheiding door een officiële instantie met rechtsmacht in Egypte tot stand is gekomen. Dit vereiste geldt echter niet indien beide partijen met de echtscheiding hebben ingestemd.
Op de website van de overheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/legalisatie-van-documenten/legalisatie-buitenlandse-documenten-per-land is per land aangegeven welke eisen er gesteld worden aan documenten uit een bepaald land. Voor Egypte is daar vermeld dat de echtscheidingsbeslissing eerst gelegaliseerd moet worden door het Egyptische ministerie van Buitenlandse zaken en vervolgens door de Nederlandse ambassade in Caïro.
Mogelijk is ook een vertaling in het Nederlands nodig van de echtscheidingsbeslissing. Als het document (ook) in het Engels is opgesteld, wordt daar vaak wel genoegen mee genomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag