Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben reeds 6 jaar werkzaam bij een promotiebureau op basis van een 0-urencontract. Het aantal uur dat ik per maand werk fluctueert enorm. Ik ben voornamelijk actief als merchandiser en verkoper. In juli van dit jaar ben ik afgestudeerd en in augustus ben ik min of meer fulltime op basis van 0 uren gaan werken. Hieronder een overzicht van mijn gemaakte uren de afgelopen maanden:
Augustus: 146,83 uur
September: 175,17 uur
Oktober: 168,28 uur
November: 192,25 uur
December: 75 uur (mede door mijn vakantie)

In eerste instantie was mij beloofd op 8 januari (wanneer ik terug ben van vakantie) weer fulltime te kunnen starten op bepaalde projecten. Ik was de hele maand ingepland en er was geen vuiltje aan de lucht.

Tot mijn verbazing kwam ik er zelf achter in mijn online rooster dat ik voor alle dagen in januari was uitgepland. De werkgever geeft aan dat de vaste medewerkers met een bepaald aantal uren eerst ingepland moeten worden. Dit omdat deze sowieso betaald moeten worden. Er is in hun ogen daarom geen werk meer voor mij.

Volgens mij heb ik wettelijk echter recht op het gemiddeld aantal uren wat ik de afgelopen 3 maanden heb gemaakt.

Ik hoor graag van jullie,

Met vriendelijke groet,

Indien u meer dan 20 uur per maand heeft gewerkt in de afgelopen 3 maanden, kunt u aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst voor het aantal uren dat u gemiddeld heeft gewerkt.

Heeft u hier nog vragen hierover, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Toegevoegd aan dhr Hooff, hebt u inderdaad recht op de uren die u gemiddeld de laatste drie maanden hebt gewerkt. Ik bereken dat u uw werkgever aan een contract voor 33,7 kunt houden.
Het is aan te raden dat te onderbouwen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag