Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik werk als verpleegkundige zonder CAO. Ik heb een 1-jarig contract. van 32 uur per week per 1-3-2018.
Na 6 maanden heb ik mijn contracturen i.o.m. mijn werkgever verhoogd naar 36 uur per week.

Mijn contract loopt af per 1-3-2019 Mijn werkgever biedt mij een 11 maanden contract aan. van 1-3-2019 tot 1-2-2020.

Gezien ik mijn contract heb aangepast na 6 maanden (nadruk zes maanden) zou dit dan betekenen dat dit dan mijn derde contract wordt binnen 2 jaar. Zo ja dan betekend dit toch als er een nieuwe verbintenis komt per 1-2-2020 dit een onbepaalde contract moet zijn.

Op 27 mei 2016 heeft de kantonrechter in Limburg over een soortgelijke casus een uitspraak gedaan. Ook in die zaak ging het, onder andere, om het verhogen van de arbeidsomvang. De kantonrechter oordeelde dat het van belang is of de urenuitbreiding een aanvulling is op de bestaande arbeidsovereenkomst of dat het een nieuwe opvolgende arbeidsovereenkomst oplevert in de zin van de ketenregeling. Volgens de kantonrechter is er pas sprake van een nieuwe opvolgende arbeidsovereenkomst als de nieuwe (gewijzigde) arbeidsovereenkomst aanvangt nadat de eerder overeengekomen bepaalde tijd is verstreken.
U heeft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gehad voor de duur van 12 maanden. Na 6 maanden zijn de arbeidsuren uitgebreid naar 36 uur. De bedoeling van uw werkgever is, gezien het feit dat hij u opnieuw een contract voor bepaalde tijd aanbiedt, dat dit een aanvulling is op de bestaande arbeidsovereenkomst.
Gezien de uitspraak van de kantonrechter denk ik dat uw werkgever gelijk heeft en is uw nieuwe contract dat loopt van 1-3-2019 tot 1-2-2020 een contract voor bepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag