Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik werk sinds 3 jaar voor een schoonmaakbedrijf, mij is destijds verteld dat ik geen reiskostenvergoeding kan krijgen.
Nu sprak ik onlangs met mijn collegas en toen heb ik de cao nog eens goed bekeken, daar staat in dat als ik meer dan 30 kilometer moet rijden op een enkele reis dat ik wel recht heb op reiskostenvergoeding. En dit is volgens meerdere routeplanners het geval, ik rijd 32 kilometer op een enkele reis.

Ik heb erachteraan gebeld maar mijn werkgever beweert dat ik minder dan 30 kilometer rijd omdat zij een andere tool gebruiken om dit te berekenen.
Toch rijd ik echt ongeveer 32 kilometer heen.
Hoe zou ik dit op kunnen lossen? En bestaat er uberhaupt 1 algemene routeplanner voor werkgevers om het aantal kilometers te bepalen?

Alvast bedankt.

allereerst is van belang de vraag of de cao waar u naar verwijst wel op u van toepassing is. De cao is op uw arbeidsovereenkomst van toepassing, als dit uitdrukkelijk in uw arbeidsovereenkomst is overeengekomen.

uw werkgever is niet gebonden aan één bepaalde routeplanner.

Ik raad u aan om uw vordering op schrift te stellen en voor te leggen aan uw werkgever met het verzoek deze in uw personeelsdossier op te nemen. In die brief kunt u dan uw standpunt verwoorden waarom u van mening bent dat u wel in aanmerking komt voor een reiskostenvergoeding, sinds wanneer en hoe hoog uw vordering dan bedraagt over de afgelopen 3 jaar.

Mocht dat alsnog niet helpen, dan kunt u overwegen om een jurist in te schakelen, deze de zaak eerst correct te laten onderzoeken en bij bevinding dat u aanspraak zou kunnen maken op een reiskostenvergoeding vervolgens een procedure kunnen instellen bij de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag