Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Heb in een bus gezeten die op terug weg van voetbal wedstrijd is gestopt en Deventer en daar café heeft aan gevallen . Zelf heb ik niet deel genomen aan het aanvallen en vernielen . Wel zijn er vijf personen ter plekke aangehouden en gearresteerd. de bus die avond aangehouden door politie en naar arrestatie complex gebracht en daar is iedereen uit de bus gehaald en foto gemaakt en Id gevraagd . Paar weken later krijg ik van FcTwente een verzoek om voor gedrags commissie te komen . ( hier ben ik nog niet geweest ) en word me vernieling in vereniging ten laste gelegd ? Kan en mag dit ?

Heeft u alleen een oproep gehad van de gedragscommissie om daar te verschijnen en wordt als reden gegeven dat u wordt verdacht van vernieling in vereniging of heeft u naast de oproep van de gedragscommissie nog een aparte oproep gehad om voor de rechter of de officier van justitie te komen?

Beide opties zijn mogelijk en beide opties kunnen ook allebei. De gedragscommissie mag u oproepen en de officier van justitie (die u zowel op kan roepen voor een zitting bij de rechtbank als bij de officier van justitie zelf) ook.

Zowel bij de gedragscommissie als bij de rechtbank of de officier van justitie kunt u zich ook bij laten staan door een advocaat. Als u daar meer informatie over wilt, kunt u altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag