Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heeft een procedure wel kans van slagen?

Wij zijn bestolen door onze huishoudster tijdens haar eerste dag werken. Wij zijn bestolen van sierraden, diverse merkparfums, geld en make-up. Totale waarde +/- 2000 euro.
Ik heb aangifte gedaan bij politie en er is een strafrechtelijke zaak gestart tegen deze dame.
Vandaag ontving ik de uitspraak, zij heeft 24 maanden cel gekregen. De rechter(s) hebben echter geen schadevergoeding toegekend omdat het een strafrechtelijke uitspraak betrof. Zij geven aan dat ik nog wel via een civiele rechter de schadevergoeding kan aanvragen.

Zou u mij willen adviseren of dit kans van slagen heeft aangezien de schade 2000 euro betreft. Wat kost het als ik een civiele procedure zou starten.

Vriendelijke groet,

Lezende de beschrijving van uw casus, is er m.i. mogelijk een kans van slagen met het starten van een procedure. Indien sprake is van een strafrechtelijke veroordeling is de onrechtmatigheid van het gedrag van de huishoudster wel gegeven lijkt mij. In de civiele zaak zullen wel diverse zaken moeten kunnen worden bewezen, zoals het bedrag van de schade (indien de gestolen goederen niet meer kunnen worden teruggegeven). Houdt u er ook rekening mee dat het starten van een procedure geld kost (o.m. griffierecht, deurwaarderskosten en eventueel advocaatkosten), welke kosten u mogelijk niet geheel terugkrijgt, en indien u een veroordelend vonnis krijgt, deze wel verhaalbaar moet zijn op de huishoudster. Dat wil zeggen dat zij vermogensbestanddelen (loon, spaargeld etc.) moet hebben die uitgewonnen zouden kunnen worden, indien niet vrijwillig aan het vonnis wordt voldaan. Voor eventueel overleg over uw casus belt u 06-30575754.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag