Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hier even kort het probleem.
Ik ben Nederlandse en woon in Oostenrijk, Het gaat om een erfenis.Op7-10-2011 is mijn moeder overleden en heeft mijn broer onterfd,dwz hij krijgt zijn plichtdeel,dit is onaanvechtbaar.Echter mijn vaders erfdeel, overleden 1992,is nog niet uitbetaald. en hierover gaat de strijd al sinds 3 jaar.De notaris heeft onze erfdelen uitgerekend, mijn broer krijgt in totaal ca 58.000,- hij will echter nu ineens 65.000.- inclusief erfenisbelasting en als ik hier niet mee accoord ga wil hij procederen.
(Hij heeft sinds 1977 alle contact met de familie verbroken)Ik heb hier wel een advocaat maar die is niet vertrouwd met Nederlands recht.Mijn vraag is nu heeft hij kans dit proces te winnen en zelfs misschien meer te krijgen?Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

Uw verhaal is niet compleet genoeg om een goed antwoord te kunnen geven. Zo is het bijvoorbeeld van belang te weten op welke gronden uw broer meent recht te hebben op meer geld en wat de exacte omstandigheden zijn.

Ik begrijp uw verhaal zo dat de erfenis in Nederland naar Nederlands recht wordt afgewikkeld. In dat geval lijkt het mij het handigst om een Nederlands advocaat in de hand te nemen. Als u wilt kan ik u in contact brengen met een bevriend advocaat in Wenen die ook Nederlands spreekt en in Nederland heeft gestudeerd (doch hij is advocaat naar Oostenrijks recht). Mocht u dat willen, neemt u dan even contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Als u op zoek bent naar een in Nederlands erfrecht gespecialiseerde advocaat zou u kunnen kijken op de site van de Verening voor Erfrecht Advocaten Nederland, www.vean.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag