Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ben 4 jaar gescheiden. Samen met mijn ex-man bezit ik een vakantie bungalow, die nu al 4 jaar te koop staat. Mijn ex wil niet meewerken aan een veiling. Kan ik dit afdwingen? Kan ik de kosten van de advocaat/rechter verhalen op het veiling bedrag?

Ja dit kunt u zeker afdwingen. U kunt vervangende toestemming vragen aan de rechter. En ja u kunt proceskostenveroordeling vragen maar het hangt af van zijn tegenwerking of dat wordt gehonoreerd.

Beoordeel dit antwoord:

Ja dit kunt u zeker afdwingen. U kunt vervangende toestemming vragen aan de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt inderdaad een kort geding procedure starten om het geschil aan de rechtbank voor te leggen. Houdt u ermee rekening dat een rechter in de regel geen proceskostenveroordeling toekent in geschillen tussen ex-partners. Het is wel mogelijk, maar komt zodoende zelden voor. Daarbij dekt een proceskostenveroordeling de daadwerkelijk gemaakte kosten niet. Wellicht komt u in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand) en zijn op die manier de kosten voor u beperkt. U kunt helaas niet direct de door u gemaakte kosten verhalen op het bedrag dat door een verkoop zal worden verkregen. U kunt het beste een afspraak maken voor een intake bij een advocaat die u kan adviseren over uw specifieke situatie en de kosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag