Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 7,5 jaar in dienst bij een bedrijf inZwijndrecht, Mijn leeftijd is 45 jaar en mijn bruto maandsalaris is € 1405,- per maand.
Donderdag 26-6-2014 heb ik te horen gekregen dat ik vanwege een reorganisatie mijn ontslag krijg m.i.v. 1-10-2014.
Nu is de vergoeding die mijn werkgever mij wil meegeven € 3111,76 bruto.
Dit is toch veel te laag!
Is dit wettelijk wel toegestaan? Als ik de kantonrechtersformule gebruik kom ik op een bedrag van € 10.000 bruto.
Ik wil hier graag tegen in verweer gaan.
Zou u mij kunnen helpen met het opstellen van een tegenvoorstel?
Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. ALs ik het goed zie is uw verzamelinkomen van u lager is dan € 25.600 als u alleenstaande bent of € 36.100,- als u samenwoont komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp in dat geval adviseer ik u contact op te nemen met het juridisch loket 0900 - 8020 (€ 0,20 per minuut).
Mocht u niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp dan kunt u vrijblijvend rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u aan om nergens mee akkoord te gaan en met spoed juridische hulp in te schakelen. Er speelt immers erg veel. U hoeft nergens mee akkoord te gaan en dan moet werkgever naar de rechter of het UWV.

En mocht u willen onderhandelen over ontslag, dan speelt er meer dan alleen het veilig stellen van eventuele uitkeringsrechten en de hoogte van de ontslagvergoeding.
Andere zaken die van belang zijn is de juiste opzegtermijn zodat de WW aansluit en u niet 1 of meer maanden zonder inkomen zit, wel/geen vrijstelling van werk, wel/geen uitbetaling vakantiedagen, regelingen inzake bedingen over bijv. concurrentie en/of studiekosten. Enz. Enz.

En in de regel kunnen we bedingen dat de juridische kosten vergoed worden. Op www.rvr.org kunt u overigens inschatten of u in aanmerking komt voor een toevoeging, door de staat gefinancierde rechtshulp.

Arbeidsrecht / ontslagrecht is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw werkgever u wilt ontslaan zijn er 3 manieren.
1) Hij kan naar de rechter toe en een verzoek indienen om u te ontslaan.
2) In sommige gevallen kan hij ook een verzoek indienen bij het UWV, bijvoorbeeld wegens bedrijfseconomische redenen.
3) In het derde geval kan hij u een vaststellingsovereenkomst aanbieden (ook wel beendigingsovereenkomst). In deze overeenkomst maakt u met de werkgever afspraken over een beendiging van uw dienstverband. Uw werkgever moet rekening houden met een opzegtermijn (fictieve opzegtermijn). Als dit namelijk niet klopt, krijgt u pas maanden later een uitkering bij UWV. Dit is erg vervelend. Het belangrijkste in uw geval is de ontslagvergoeding. Hierover kunt u onderhandelen met de werkgever. Daarnaast zijn er ook andere belangrijke punten die in deze overeenkomst opgenomen moeten worden voordat u recht heeft op een ww-uitkering.

Let op: voordat u een overeenkomst van uw werkgever tekent, laat deze dan wel controleren door een derde. Dit hoeft niet veel te kosten en u bent er in dat geval zeker van dat de voorwaarden kloppen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag