Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben een bewoner een bestuurslid van een VvE. Van een gebouw met 30 appartementen. Van het vorige bestuur bestaande uit 4 personen zijn 2 personen vrijwillig afgetreden. Samen met het andere over gebleven bestuurslid (penningmeester)hebben wij een nieuw bestuur gevormd. Nu worden wij belaagt met email, met op en aan merkingen het besturen wordt ons zo goed als bijna onmogelijk gemaakt. Wij zijn erg druk met alles te beantwoorden en uit te zoeken. Terwijl er erg veel achterstallig onderhoud is,we hebben nu een transparant bestuur, alles wordt met de leden besproken afgestemd, zonodig extra vergadering belegd. Wij zijn nu goed aan het besturen.
Mijn vraag is is er langs rechtswegen een mogelijkheid voor ons om de oud bestuurders te verhinderen het bestuur te saboteren.
Bij voorbaat mijn dank

Als ik het goed begrijp wordt het nieuwe bestuur (achter de schermen) tegengewerkt door inmiddels afgetreden (oud-)bestuurders. Het valt mij op dat het bestuur thans wordt gevormd door slechts twee bestuurders. Het nieuwe bestuur zal de statuten er goed op dienen na te lezen of er niet eerst zal moeten worden voorzien in een bestuur dat uit meer bestuurders bestaat. Ook dient gekeken te worden naar de statutaire eisen omtrent herbenoeming en benoeming van bestuursleden. Hier gelden immers formele eisen voor. Zijn die wel gevolgd? Uiteindelijk zijn het de leden die in een ledenvergadering hun zegje kunnen doen en invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming. De algemene ledenvergadering is ook het forum waarin oud bestuurders hun mening kunnen geven. U spreekt over "saboteren". Dat is natuurlijk niet toegestaan en daar zijn wel sancties tegen te bedenken. Het bestuur kan bijvoorbeeld leden (oud-bestuurders) schorsen of het spreekrecht ter vergadering beperken of ontzeggen. Voor u daartoe overgaat zal het bestuur ook weer de statuten op formele eisen moeten checken. Belangrijk is dat u als bestuur legitiem bent gekozen en dat u vergaande besluiten zorgvuldig en in overeenstemming met de statutaire vereisten neemt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ons nieuwe bestuur bestaat nu uit 4 personen en de vijfde heeft zich aangemeld.Allemaal met goedkeuring van de leden.
Verder hartelijk dank voor uw raadgevingen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag