Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben een gescheiden alleenstaande man en mijn vraag is. Ik wil graag weten hoe en wat ik kan doen om co-ouderschap voor mijn kinderen te verkrijgen. Ik werk in ploegendienst en heb in de beginnen met mijn exvrouw afgesproken dat de onze kinderen hun hoofdverblijf bij haar zouden hebben daar ik vanwege de scheiding buiten de stad moest gaan wonen bij familie in huis en ik de kinderen dan in mijn vrije weekenden zou hebben. Nu woon ik alweer vanaf november 2013 in Amsterdam en heb al meerdere malen gevraagd om co-ouderschap te verkrijgen, mijn exvrouw weigert hier in toe te geven en komt met de meest waanzinnige antwoorden. .ik zou incapabel zijn, het is te veel gedoe voor de kinderen enz enz . Ik mag ze alleen de weekenden zien en anders moet ik ervoor op m'n knieƫn. Mijn kinderen zijn 16 en 12 jaar en zouden graag meer bij me willen zijn dus ook als ik doordeweeks 2 of 3 dagen vrij ben dan zouden ze graag langs komen. Vooral mijn zoon van 12 heeft hier heel veel moeite en ik ook..De communicatie over de kinderen is redelijk goed maar wat betreft het co-ouderschap vang ik bot..De enigste reden die ik kan bedenken is dat mijn ex niet het geld van de Alimentatie kwijt wil. Ik hoop dat jullie mij verder op weg kunnen helpen

U kunt in een gezagsprocedure bij de rechtbank, middels gebruikmaking van een advocaat, een wijziging van de huidige omgangsregeling vragen aldus dat er voor de toekomst sprake zal zijn van een co-ouderschapsregeling. Indien u wenst, kan ik u daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

U zou ook aan uw ex kunnen voorstellen om samen in mediation (bemiddeling) te gaan. Een onafhankelijke e onpartijdige bemiddelaar gaat dan samen met u en uw ex op zoek naar een oplossing. Over het algemeen is dit minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag