Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en ik woon nog thuis bij mijn moeder. Ik sta ook op dit adres ingeschreven. Mijn moeder heeft in januari te horen gekregen dat zij ongeneeslijk ziek is en uitbehandeld is. De prognose is dat zij nog maar enkele weken tot maanden te leven heeft. Ik woon echter al 4 jaar samen met mijn moeder in dit huis die wij na de scheiding van mijn ouders via Woningnet gekregen hebben. Ik studeerde toen nog en ik heb nu sinds een jaar een vaste baan.

Ook mijn vader heeft 4 jaar geleden te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is en zijn gezondheid heeft ups en downs.

Mijn vraag is: ik weet dat ik mijn ouders binnenkort ga verliezen en ik heb niemand om op terug te vallen. De woningnood in de gemeente Zaanstad is onwijs groot, ik sta wel ingeschreven en reageer op het aanbod maar de kansen zijn laag.

Als mijn moeder straks komt te overlijden. Wat gebeurt er dan met mij? Ik deel de kosten van de woning samen met mijn moeder. Mag ik in het huis blijven wonen? Mogen ze mij zomaar op straat zetten? Krijg ik vervangende woonruimte of voorrang? Het maakt me erg angstig en ik ben bang dat ik op straat kom te staan.

Goedenavond,

Wat een vervelende situatie waarin u zich momenteel bevind en nog zult gaan bevinden.

Om uw vraag te kunnen beantwoorden is het van belang om te weten hoe u ingeschreven staat.
Bent u inwonend of medehuurder?
Als u inwonend bent dan kunt u, indien u voldoet aan voorwaarden, na overlijden maximaal 6 maanden in de woning blijven.
Als u medehuurder bent dan zult u, indien u voldoet aan voorwaarden, na overlijden de enige huurder zijn en zodoende in de woning kunnen blijven.

Als u meer vragen heeft of als ik u ergens mee kan helpen dan verzoek ik u om mij een bericht te sturen.

Succes voor nu en met hartelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag