Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor 2 dagen per week. 9 maanden geleden is mij gevraagd of ik 3 dagen per week wilde werken. Mijn contract is nog niet aangepast. Wat zijn de consequenties.

beste vragensteller,

een aanpassing van de arbeidsurenomvang behoeft niet schriftelijk te worden vastgelegd. Wanneer dat niet is gebeurd en je werkt als werknemer gedurende een bepaalde tijd meer uren dan overeengekomen, dan kun je als werknemer een beroep doen op het zogenaamde 'rechtsvermoeden van de arbeidsomvang'. Hiervoor wordt in beginsel uitgegaan van een referteperiode van 3 maanden. Ik begrijp dat u inmiddels 9 maanden lang al 3 dagen per week werkt ipv de eerder overeengekomen 2 dagen per week.

Op dit moment raad ik u aan geen actie te ondernemen richting uw werkgever. Dit hoeft u pas te doen indien uw werkgever eventueel in de toekomst u terug laat werken voor 2 dagen per week. Op dat moment kunt u namelijk aanspraak maken op loon voor 3 dagen per week.
Wel raad ik u aan om roosters/urenplanningen in kopie te bewaren m.b.t. de periode waarin u drie dagen gewerkt heeft. Dit voor het geval dat u in de toekomst eventueel een discussie krijgt met uw werkgever over uw arbeidsurenomvang.

Ik hoop dat hiermee uw vraag beantwoord is. Zo niet, dan kunt u gerust vrijblijvend contaxt met mij opnemen. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag