Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een jaar geleden ongeveer een huis geërfd. Dat huis is verhuurd en ik wilde het in de actieve verkoop plaatsen. Ik kan dit niet doen omdat de huurders zeggen dat ze geen tijdelijk huurcontract hebben maar een normaal contract. Het enige wat ik weet is dat er altijd gesproken is dat ze de woning kunnen huren in het kader van de leegstand wet. Maar of het contract wat aan hen is afgegeven niet het juiste was daar heb ik geen verstand van. Nu kreeg ik eergisteren te horen dat ik de reparatie van de afwasmachine en de afzuigkap moet vergoeden omdat het inbouw is. Maar ze bewonen het huis nu 4 jaar en toen we het achter lieten werkte alle apparaten. Ik wordt van conflicten erg naar en wil de zaak goed oplossen. Maar dan moet ik wel weten welke plichten ik heb. En het zou mij erg goed uitkomen als ik het huis zou kunnen verkopen.

Wat een vervelende situatie voor u! Dan neem ik aan dat het gaat om een huurcontract voor onbepaalde tijd? Het is inderdaad zo dat u niet de huurovereenkomst kunt beëindigen als u het huis wilt verkopen.

M.b.t. de reparaties van de afzuigkap en de afwasmachine verzoek ik u de site van de Rijksoverheid te raadplegen. Daar staat ook op dat de verhuurder doorgaans degene is die moet opdraaien voor de kosten van dit soort reparaties (inbouw apparaten).

Heeft u meer vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Kleine, niet al te dure reparaties komen voor rekening van de huurder. Onderhoud, grotere reparaties en de vervanging van de apparaten komen voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag