Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een (tweede) tijdelijke contract tot 1 juli 2014 (morgen). Mondeling is mij wel verlening toegezegd tot 31-12-2014 óf 31-03-2014. Er is hier nog geen duidelijkheid over en ik heb nog steeds geen nieuw contract. Eigenlijk ben ik morgen dus niet meer in dienst. Hoe zit het nu eigenlijk? Moet het bedrijf mij nu contractverlening geven voor een JAAR, omdat ze te laat zijn... of moet ik een contract voor onbepaalde tijd krijgen? Wat zijn mijn rechten in deze situatie?

Een mondelinge toezegging is geldend. Uw dienstverband eindigt dus niet morgen en u kunt morgen gewoon gaan werken.
Uw werkgever dient haar toezeggingen wel schriftelijk aan u te bevestigen. Daar geldt geen termijn voor. Doet zij dat niet dan geldt dat uw tweede tijdelijke arbeidsovereenkomst onder dezelfde voorwaarden en duur wordt voortgezet.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met mij op. Arbeidsrecht is mijn specialisatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de heldere uitleg. U geeft aan dat er géén termijn is voor de schriftelijke bevestiging. Betekent dit dat als ik het contract eind deze week krijg ( dus na 1 juli) , dat ik dan geen recht heb op een JAAR? (de bedoeling van mijn werkgever is namelijk tot einde van het jaar of maart 2015) , omdat hier geen termijn voor is?


Als uw morgen werkt zonder overeenkomst dan is uw arbeidsovereenkomst stilzwijgend verlengd en gelden dezelfde voorwaarden (maar qua duur met een maximum van een jaar). Arbeidsrecht is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag