Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een zoontje die in de zomer 2 wordt. De biologische vader van mijn kind moest voordat mijn kind geboren was het land verlaten omdat hij (blijkbaar) illegaal hier in Nederland verbleef. Hij heeft mijn kind ook nooit erkend. Nou is door omstandigheden de relatie over, maar de biologische vader van mijn kind wil toch proberen om een visum te krijgen om in Nederland te komen wonen. Ook wil hij dan zodra hij terug is dat "zijn zoon" bij hem woont. Ik heb nooit met hem samengewoond en zijn ook nooit getrouwd. Ook heeft hij nooit wat gedaan of betaald voor zijn kind. Kan hij zodra hij hier in Nederland is toch aanspraak maken op voogdij of een omgangsregeling?

De vader van uw zoon heeft hem niet erkend. Indien hij alsnog zijn zoon wil erkennen heeft hij toestemming nodig van u. De vader kan dus geen aanspraak maken op voogdij of een omgangsregeling. Voor meer vragen of informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie


Meneer kan via een advocaat een procedure bij de rechtbank starten om via de rechter uw zoon te mogen erkennen, etc. Stel dat dit gebeurt, raadpleegt u dan een advocaat om verweer te voeren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ok dus het is wel mogelijk dat hij nog kan erkennen en dan omgangsrechten kan krijgen? als hij dit zal aanvragen, heb ik dan een goede kans om dit te voorkomen met een verweer?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag