Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb nu tot 15-02-2015 onbetaald ouderschapsverlof. Mag ik (met inachtneming van mijn opzegtermijn) met die datum ontslag nemen of ben ik verplicht nog een bepaalde tijd na afloop van mijn ouderschapsverlof te werken?

u kunt uw arbeidsovereenkomst met inachtneming van de voor u geldende opzegtermijn opzeggen tijdens het ouderschapsverlof. U hoeft dan niet nog een nader bepaalde tijd voor uw werkgever werkzaamheden te blijven verrichten.
Ik raad u wel aan om zekerheidshalve de eventueel op u van toepassing zijnde CAO te controleren op eventuele afwijkingen op de wettelijke regelingen omtrent ouderschapsverlof en eventuele in de cao opgenomen bepalingen over tijdens ouderschapsverlof opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Indien u uw ouderschapsverlof heeft opgesplitst in maximaal 6 gedeelten, waarvan elk gedeelte minimaal een maand moet duren (bijv. 3x2 maanden volledig ouderschapsverlof of 6x1 maand), dan mag u op grond van artikel 6:2 lid Wet Arbeid en Zorg het ouderschapsverlof mee overnemen naar een nieuwe werkgever.
Als u uw ouderschapsverlof niet had opgesplitst, dan vervalt het per datum uitdiensttreding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag