Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb op 2 juli een afspraak gehad met een verhuurder over een huurwoning waar ik benieuwd naar was er was ook een makelaar bij.
later die dag hebben we nog een afspraak gehad, mijn moeder wou dat ik 3 dagen na moest denken of ik het wel echt wilde en dat heb ik dus ook gedaan.
Daar ben ik haar dankbaar voor, want na 1 dag wou ik de woning al niet meer om meerdere redenen.
Nu is het zo dat de verhuurder van mij op 2 juli voor 1 maand borgsom had gevraagd, omdat die zij als ik nu niks krijg dan verhuur ik het misschien aan iemand anders.
Dus ik heb hem geld voor 1 maand borgsom gegeven, maar ik heb hem op 3 juli alweer gebeld dat ik de woning niet meer wilde, omdat ik nog geen vaste baan heb, omdat ik weer ben gaan roken (daar mag je niet roken binnen) en omdat ik nog voor een tijd thuis wil blijven wonen.

Hij wil dus nu het geld houden, wat ik hem heb gegeven. Ik heb een A4 met zijn handtekening erop dat ik voor 1 maand borgsom aan hem heb betaald, er staat niks verder in over dat die het geld mag houden eenmaal betaald.
Ik heb geen contract ondertekend.

Volgens mij wat eigenlijk heel logisch klinkt heb ik 100% het recht om mijn geld terug te krijgen, want ik heb geen contract ondertekend dus ook niks gehuurd en geen gebruik gemaakt van zijn woning.

Nou is mijn vraag, het klopt dus dat hij verplicht is het bedrag terug te betalen?

Alvast bedankt voor de medewerking.

De verhuurder moet in dit geval de borgsom aan u terug betalen. Een borgsom is alleen bedoeld voor het geval u de woning huurt en tijdens uw huurperiode schade toebrengt aan de woning. In dat geval kan de verhuurder het bedrag aan schade verminderen met de borgsom. Het biedt dus een zekerheidstelling voor de verhuurder. U kunt in dit geval schriftelijk aan de verhuurder laten weten dat hij de borgsom terug moet betalen. Op mijn website kunt u hiervoor voorbeeld brieven vinden.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor u reactie en ben er zeer tevreden over..
5 sterren.

Maar schriftelijk aan de verhuurder laten weten dat hij de borgsom terug moet betalen, betekend dat ook dat een sms kan? Ik heb het hem alleen telefonisch (bellen) en via de sms laten weten en de makelaar heb ik het via de e-mail laten weten.
Is dat genoeg om de verhuurder het schriftelijk duidelijk te maken of kan er beter nog een geprinte of geschreven brief bij?


U

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag