Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb per 1 februari 2018 een nieuwe baan als docent.
20 december jl. heb ik mijn ontslag ingediend bij mij huidige werk, een orthopraktijk als assistente. Ik heb één maand opzegtermijn.
Ik heb in totaal nog 6 vakantiedagen die ik graag wil opnemen.
Nu is hun punt dat zij zeggen dat ik geen vrij kan krijgen ivm de drukke planning. Zij hebben vanaf vandaag nog 18 werkdagen om patiënten te verzetten.
Nu is mijn vraag: zijn zij niet verplicht om mij doe vrije dagen te geven ?

Het is immers onmogelijk om gelijk van de één op de andere dag aan je nieuwe baan te beginnen.

In beginsel dient het opnemen van vrije dagen in overleg te gebeuren. Uw werkgever kan u niet dwingen om dit te doen, noch kunt u dit zelf afdwingen bij de werkgever. Er dient een belangenafweging plaats te vinden voor het verlof van de dagen. Afhankelijk van de drukte of om bedrijfseconomische redenen kan het zijn dat het verlof niet wordt verleend. De werkgever zal dit wel moeten aantonen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Moet de werkgever dit schriftelijk aantonen?
Wat zijn bedrijfseconomische redenen in dit geval? En wat valt onder drukte als er nog 65 andere collega’s zijn verdeeld over 6 praktijken met dezelfde functie ?


De werkgever dient voldoende aannemelijk te maken (dit kan ook schriftelijk zijn) dat er belang is om u geen verlof te geven. Dit kan op grond van bedrijfseconomische redenen bv dat het niet goed gaat met het bedrijf en dat alle mankracht nodig is. Als er nog genoeg man is om het werk op te pakken dan kunt u dit inbrengen t.a.v. uw standpunt.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad aan om te beargumenteren dat uw belang opweegt tegen dat van de werkgever.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag