Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb twee bedrijfsruimten in een bedrijfsverzamelgebouw waarvan het (tijdelijke) huurcontract juridisch onjuist blijkt te zijn. Nu is het pand verkocht en wilt de nieuwe eigenaar mij eruit hebben. Hij heeft de onderhuurder via wie ik huurde ook opgezegd.

Andere huurders heeft hij de kans geboden om onder de vroegere voorwaarden te blijven zitten. Maar omdat hij mijn ruimtes wilt heeft hij mij niet eens benaderd, laat staan een voorstel gedaan. Ik wil graag blijven of schadeloos worden gesteld voor eventuele verhuizing.

In de ene ruimte zit ik al 2.5 jaar, en in de andere ruimte al 1.5 jaar. Heb ik huurrechten (ook al is die ene pas sinds 1.5 jaar) en wat mag ik van deze nieuwe huisbaas eisen?

Het antwoord op uw vraag hangt onder meer af van het toepasselijke huurregime (bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW dan wel overige ruimte in de zin van artikel 7:230a BW) en de gemaakte afspraken, waaronder de huurperiode en de opzegtermijn. Ik adviseer u uw huurovereenkomst te laten beoordelen. Desgewenst kan ik u bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag