Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een kamer en de situatie is als volgt:
Mijn huisgenoot is aangeslagen met de gemeentelijke belastingen voor een bedrag van 727 euro. In het pand worden 3 kamers verhuurd waarvan er 1 leegstaat. Ik huur een kamer en mijn huisgenoot huurt een kamer (allebei apart huurcontract.)
Mijn huisgenoot is navraag gaan doen bij de verhuurder en was niet van plan zelf te gaan betalen. De verhuurder heeft gezegd dat hij de rekening moet delen met mij. Wij zijn het niet eens en later ben ik verhaal gaan halen bij de verhuurder. Waarop de verhuurder zei dat de heffing niet staat vermeld in het huurcontract en dat wij het het moeten betalen. Daarop antwoordde ik dat het naar mijn weten zo is dat de verhuurder de nota dient te voldoen en dat mijn huisgenoot bezwaar kan maken en dat de verhuurder dan de rekening zal krijgen. Het is dan aan de verhuurder om het aan ons door te berekenen en het is de verantwoordelijkheid van de verhuurder om dit in het contract te vermelden, en omdat hier immers niets over staat in het huurcontract (zijn eigen woorden) is er geen verplichting voor ons om te betalen. Bovendien komt als aanvullende grond bij dat de prijs voor overige leveringen en diensten meubels en huishoudelijke apparatuur te hoog is en heb ik aangegeven dat ik daar een verlaging voor wil. Mijn vraag is: Kan een verhuurder (na bezwaar huurder aan de gemeente)de heffingen doorberekenen, als daar niets over staat in het huurcontract, m.a.w. heffingen staat niet vermeld onder ''overige leveringen en/of diensten'' ? Heb ik gelijk door te stellen dat k geen betalingsverplichting heb naar de verhuurder, omdat er niets in het huurcontract staat?

Goedemiddag,

De OZB komt voor rekening van de eigenaar/verhuurder. Deze kosten mag hij nooit doorbelasten aan zijn huurders.
De rioolheffing, afvalstoffenheffing en verontreinigingsheffing mag hij wel doorbelasten aan zijn huurders. De verhuurder is als eigenaar verplicht deze heffing te voldoen. Dit moet buiten de servicekosten gebeuren en in de huurovereenkomst moet zijn opgenomen welke kosten de verhuurder doorberekent aan zijn huurders.
Als een van de bewoners van een studentenhuis, dus een van de huurders, een aanslag heeft ontvangen, dan kan hij daar bezwaar tegen maken bij de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag