Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur sinds 1 maart 2017 een woning via de zogenaamde leegstandswet. Echter heeft de huurbaas hier nooit een vergunning voor aangevraagd.

Nu wil hij dat ik voor 1 maart 2018 de woning verlaat zodat hij het kan verkopen zegt hij.

Heb altijd keurig op de 1e van de maand mijn huur betaald en wil er graag blijven wonen. Nu heb ik via een app een beticht gekregen dat ik eruit moet.

Geniet ik huurdersbescherming omdat de huurbaas geen vergunning heeft aangevraagd?

U geniet inderdaad huurbescherming. Voor verhuur op basis van de leegstandwet is vereist dat in het contract bepaald is dat er verhuurd is onder de leegstand en de duur van de vergunning. Ontbreekt deze dan zijn de bepaling van de leegstandwet niet van toepassing en geniet u huurbescherming.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad geniet u huurbescherming.

Beoordeel dit antwoord:

Geen vergunning, dan regulier huurrecht, maar afhankelijk van hetgeen er staat in staat in het huurcontract, nog niet perse een contract van onbepaalde tijd. Is de huur bijvoorbeeld aangegaan voor de duur van een jaar zonder tussentijdse opzeggingsmogelijkheid met de mogelijkheid tot verlenging? In dat geval is er conversie naar een gewone huurovereenkomst van bepaalde tijd

Beoordeel dit antwoord:

Van verhuur onder de Leegstandwet is uw geval geen sprake, omdat de verhuurder hiervoor over een vergunning diende te beschikken.. Nu deze ontbreekt, geniet u in principe huurbescherming.. Afhankelijk van de overeengekomen duur van de huur kan het zijn dat de verhuurder de huur tijdig en rechtmatig heeft opgezegd,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag