Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik verhuur mijn appartement volledig gemeubileerd aan een huurder.

Na 3 maanden dat hij er in zit is the glas van mijn oven deur is kapot. wie is verantwoordelijk voor de reparatie kosten, verhuurder of huurder?

ik heb namelijk wel duur spullen in deze appartement en ik wil niet dat ik elke keer zo een probleem krijg met mijn spullen.

Alvast dank voor jullie uitleg

Het hangt er van af wat u met de huurder hebt afgesproken. Als er niets over in de huurovereenkomst staat, komen de kosten van de reparaties van uw apparatuur in beginsel ook voor uw rekening.

Dat wordt anders als u kunt aantonen dat de huurder onzorgvuldig met de apparatuur is omgegaan. In dat geval kunt u proberen op grond van onrechtmatige daad de huurder de schade te laten betalen. Dat laatste is echter lastig te bewijzen.

Ik raad u aan de reparatie te betalen en hulp te vragen bij het opstellen van een huurovereenkomst die in de toekomst uw risico zo veel mogelijk beperkt. De juristen op deze website zijn vast wel bereid om u hierbij te helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Hebt u bij de ingebruikneming door de huurder een door de huurder ondertekende beschrijving gemaakt? U als verhuurder zult namelijk moeten aantonen dat de schade is ontstaan in de periode dat de huurder het gebruik had. Pas dan kunt u de schade op de huurder verhalen. Als er geen beschrijving is opgemaakt, zal het voor u lastig worden om te bewijzen dat de schade er bij aanvang van de huurovereenkomst nog niet was.

Beoordeel dit antwoord:

De huurder is aansprakelijk voor de schade. U bent de verhuurder van de woning?
U kunt de huurder middels een juridische brief sommeren om tot betaling over te gaan.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag