Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 15 jaar op een administratiekantoor elke werkdag van 8 tot 12 uur. Het bedrijf heeft geen CAO. Mijn snipperuren worden 1x per jaar uitbetaald, als ik vakantie opneem is dit dus voor eigen rekening. Nu heb ik vakantie aangevraagd en gekregen van dinsdag 10 juni t/m vrijdag 20 juni. Voor mij dus 9 werkdagen. Maandag 9 juni was het 2e Pinksterdag. Deze krijg ik niet betaald omdat ik verder die week vakantie had. Mag dat zomaar?

Beste vragensteller,

Wat vervelend voor u dat uw werkgever op deze wijze met u omgaat.
Want u heeft als werknemer per jaar recht op vakantiedagen ter hoogte van tenminste vier maal de overeengekomen arbeidsduur per week (4x25 uur=100 uur). Dit zijn de wettelijke vakantiedagen. Wellicht heeft u ook nog recht op een aantal bovenwettelijke vakantiedagen; dat is afhankelijk van de tussen u en uw werkgever gemaakte afspraken.

Tijdens het dienstverband kan de werknemer op grond van artikel 7:640 Burgerlijk Wetboek ten aanzien van de wettelijke vakantiedagen geen afstand doen van zijn vakantiedagen. Met andere woorden, het is een werkgever niet toegestaan de wettelijke vakantiedagen uit te betalen.

Het hangt van uw arbeidsovereenkomst af of u op feestdagen wel of niet dient te werken. Als u niet dient te werken op feestdagen is uw werkgever gehouden uw salaris over die feestdag. Door te betalen. Als u verlof heeft aangevraagd vanaf de dag na 2e pinksterdag, dan dient u over 2e pinksterdag derhalve salaris te ontvangen.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met mij op. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag