Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een app. En wij hadden, tijdens vergadering ,stemming over een antenne op het dak.? Ja of nee.
8 bewoners waren voor en 8 tegen.
De 17de bewoner wilde nog een paar dagen nadenken en na een week gaf zij de voorzitter bericht... vóór.
Dus uitslag...... antenne gaat door.
Ik vroeg mij af of dit zo kan, dus dat zij later haar stem geeft. Ik dacht dat je op die avond moet beslissen tijdens de stemming.
Er waren die avond genoeg bewoners aanwezig om dit onderwerp in stemming te brengen.
Ook van te voren was bekend dat deze stemming zou komen, dus genoeg tijd om vooraf erover na te denken.
Graag uw mening hierover.

Bij voorbaat dank

Het hangt van de statuten van de VvE af. In principe heeft u gelijk en is het voorstel verworpen bij een staken der stemmen. Het probleem echter is dat er doorgaans in zo'n geval gewoon een nieuw agendapunt kan worden aangevraagd met een nieuwe stemming, die dan alsnog aangenomen zal worden. Een en ander afhankelijk van de regels van het bijeenroepen van de ALV, zoals vastgelegd in de statuten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Ga er.mee aan de slag.


Het gevolg van stakende stemmen staat in het modelreglement. Doorgaans wordt het voorstel dan geacht te zijn verworpen (bij stemmen over zaken). De besluitvorming dient echter binnen de vergadering plaats te vinden, zodat ik van menig ben dat de stem van de 17e eigenaar niet meer meetelt. Uiteindelijk heeft de voorzitter hierin het laatste woord. Die meent kennelijk dat het besluit is aangenomen. U kunt zich dan tot de kantonrechter wenden om het besluit te laten vernietigen wegen strijd met de statutaire bepalingen, die de totstandkoming van besluiten regelen en voor wat betreft het plaatsen van de antenne, omdat dit besluit mogelijk in strijd is met de redelijkheid en billijkheid. Ik ben gespecialiseerd in appartementsrecht en desgewenst graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag